Over ons > Ons bedrijf >

Ons bedrijf

Pionier in de productie van deuromlijstingen


Symons is een kmo en familiebedrijf. Drie generaties terug waren we de eerste Belgische producent van metalen deuromlijstingen. We kwamen dus als eerste aan de start en lopen na al die jaren nog altijd voorop.

 

1932: Henri Symons sticht het bedrijf. De oorspronkelijke specialisatie: de productie van stalen onderdelen op maat.


1958: De bouwsector is in volle groei. Symons grijpt die kans om – als pionier – metalen deurkaders te gaan maken.


1968: De aandacht voor veiligheid in de bouw stijgt, zeker na de brand in de Brusselse Innovation. Symons maakt dan ook de eerste brandwerende deuromlijstingen (RF 30 en RF 60).


1983: Marc Symons neemt het familiebedrijf over en focust op de ontwikkeling van vernieuwende en veelzijdige producten.


1995: Onze eerste 2 delige omlijstingen komen op de markt. Deze omlijstingen zijn speciaal ontworpen om geplaatst te worden tijdens de afwerkingsfase en geschikt voor al uw renovatie projecten.


2010: De 6 delige omlijstingen zijn een feit. Naast onze 2 delige heeft u nu ook de keuze tussen een meerdelige omlijsting die met behulp van enkele schroeven te monteren en te plaatsen is tijdens de afwerkingsfase van uw project.

 

2019 : Koen Cassenaer neemt het familiebedrijf over.  De continuïteit van Symons wordt verder gezet waar de nadruk  van kwaliteit en service blijft behouden.  Samen met het professionele team staan we steeds klaar om al uw projecten perfect af te leveren. 



 

 

Een modern machinepark

Dankzij de state-of-the-artmachines  voor ponsen, plooien en lassen, maakt Symons alle types van metalen deuromlijstingen. Gespecialiseerde software stuurt onze automatische productie. Dat flexibele proces zorgt ervoor dat we net zo doeltreffend grote als kleine reeksen voor u maken.

 

Meer weten over onze productie van deurkozijnen? Neem dan contact met ons op.